Vier ton voor Nijmeegse minima

Veel mensen met een laag inkomen hebben recht op aanvullende regelingen, maar maken daar geen gebruik van. Daarbij maakt het niet uit of mensen werk, uitkering of AOW hebben. De Formulierenbrigade helpt hen met een inkomenscheck. Dat levert veel geld op.

Mensen met een laag inkomen kunnen en beroep doen op allerlei inkomensaanvullende maatregelen. Veel mensen maken daar geen gebruik van: vaak weten ze niet van het bestaan van de regelingen of ze denken er niet voor in aanmerking te komen. Dit is vaak van toepassing op mensen die werk hebben of het kwijt raken. De regelingen gelden echter voor alle mensen met een laag inkomen: maximaal 120% van het voor hun situatie geldende minimum.

Hamse Osman werkt bij de Formulierenbrigade: “het inkomen is tegenwoordig erg ingewikkeld geworden. Je kunt het zien als allemaal losse stukjes die samen een puzzel vormen. Je hebt je loon of uitkering, de toeslagen en alle andere regelingen. Je moet alles bij elkaar krijgen om rond te komen. En juist in deze tijd is het belangrijk om je inkomen op orde te hebben”.

De Formulierenbrigade gaat actief op zoek naar mensen. Zo worden in allerlei buurten huis-aan-huis-campagnes gehouden. De Formulierenbrigade is een initiatief van Het Inter-lokaal. Alle aanvragen die de Formulierenbrigade in 2010 indiende hadden tezamen een opbrengst van € 400.000,-. Meer dan de helft van het geld is afkomstig uit rijksregelingen, waaronder belastingen. Dat is extra geld dat naar de stad komt.