Wat doen we ?

Voor veel mensen is het inkomen complex. Naast loon of uitkering zijn er nog toeslagen en voorzieningen.  Soms weten mensen niet van deze inkomensaanvullende maatregelen, of ze gebruiken ze niet. Misschien is dat bij u ook wel het geval.

De Formulierenbrigade kijkt samen met u naar uw inkomsten en uitgaven. Afhankelijk van uw huishouden kunt u in aanmerking komen voor verschillende regelingen. Van deze regelingen moet je gebruik maken om genoeg inkomen te hebben om alle noodzakelijke kosten te kunnen betalen. De Formulierenbrigade kent ze allemaal en kijkt of in aanmerking komt. We doen samen met u de aanvraag en de afhandeling.

Hoe werken wij?
Formulierenbrigade02U neemt contact op per telefoon, mail of post. Wij bellen u terug en maken een afspraak. Dat kan zijn voor een informatief huisbezoek, of gelijk voor een voorzieningencheck. Van deze afspraak krijgt u een brief, daarin staat welke papieren u nodig heeft. Op de afspraak controleren we uw gegevens en waar u recht op heeft. Als het nodig is worden al aanvragen ingevuld. Deze worden vervolgens gecontroleerd door onze specialisten en opgestuurd. In de volgende afspraak wordt gekeken wat er nog meer moet gebeuren, bijvoorbeeld een aparte afspraak voor het belastingspreekuur.

De medewerkers van de Formulierenbrigade zijn mensen die uw situatie kennen. Zij helpen u verder, ook in uw eigen taal. Wij hebben inkomensspecialisten en belastingexperts in dienst. Zo kunnen wij u het beste van dienst zijn. De Formulierenbrigade helpt u bovendien gratis.