Bijna 6 ton voor Nijmeegse minima

Een laag inkomen is ingewikkeld. Zonder toeslagen of regelingen is je inkomen niet compleet. Je hebt met meer organisaties én meer regels te maken. En een gebeurtenis als scheiding, ziekte of verlies van werk kan je situatie compleet veranderen. Om je inkomen dan op orde te houden heb je kennis nodig. Soms hebben mensen daar hulp bij nodig.

Bijna 6 ton

In 2019 hebben de inwoners van Nijmegen 1092 verzoeken gedaan met de Formulierenbrigade. in totaal hadden die samen een opbrengst van € 584.049,55. Meer dan de 60% daarvan is afkomstig uit rijksregelingen, zoals de inkomstenbelasting. Dat is extra geld dat naar de stad komt.

Inkomenscheck maak inkomen compleet

De Formulierenbrigade helpt mensen met een inkomenscheck. Daarbij wordt naar het inkomen en een extra gegevens gekeken. Zo kan snel achterhaald worden of het inkomen compleet is. De Formulierenbrigade kijkt daarbij naar gemeentelijke én landelijke regels. Deze regelingen gelden voor alle mensen met een laag inkomen. Het maakt daarbij niet uit of dat inkomen van een uitkering of werk is. Als mensen ergens voor in aanmerking komen spreekt kan de Formulierenbrigade helpen bij het doen van de aanvraag.

Verandert je leven? Check of je het door moet geven!

Heb je al problemen met het betalen van rekeningen? Neem dan gelijk contact op met een Financieel Expert in de Wijk. Kijk op www.nijmegen.nl/geldzorgen of door te bellen naar 024 – 329 80 01.