Wie zijn wij ?

De Formulierenbrigade helpt mensen met een laag inkomen

Voor veel mensen met een laag inkomen is het moeilijk rond te komen als je inkomen niet op orde is.  Hoe krijg je je inkomen op orde?Heb je alle toeslagen goed geregeld, zijn er regelingen waar je gebruik van kunt maken? Dit zijn essentiële onderdelen van je inkomen. De Formulierenbrigade  helpt met een gratis inkomenscheck en geeft advies over inkomen.  Formulierenbrigade richt zich op álle mensen in Nijmegen met een laag inkomen, dus ook mensen die werken.

De Formulierenbrigade is een project van Bindkracht10. De Formulierenbrigade wordt gesubsidieerd door de Gemeente Nijmegen, maar is onafhankelijk.

Bij de Formulierenbrigade werken specialisten op het gebied van inkomen, belastingen en inkomensregelingen. De Formulierenbrigade vind het belangrijk dat iedereen een kans krijgt, daarom werken we ook met mensen in een werkervaringstraject en stagiaires.

Werkwijze
De Formulierenbrigade werkt laagdrempelig. We helpen met aanvragen, maar er is geen langdurig contact. Als je meer hulp nodig hebt, verwijzen we naar een andere organisatie die het best kan helpen. Mensen die hulp nodig hebben bij het op orde brengen van hun administratie kunnen bijvoorbeeld terecht bij de Thuisadministratie.